8 dingen die wij overbodig vonden aan de baby uitzet

Happy half birthday Maeve

“Time flies when you’re having fun”

Het is niet te geloven hoe snel de tijd is gegaan. Voor mijn gevoel was het gister dat ze nog in mijn buik zat te trappen maar toch is het al een half jaar geleden. De eerste kleertjes liggen inmiddels op zolder en de kinderwagen  is omgeruild voor de buggy. Man, wat gaat het snel.

Tijdens mijn zwangerschap heb ik meer geld uitgegeven dan dat ik van te voren gebudgetteerd had. Lees, veel meer! Ook na de bevalling gaat er genoeg geld uit naar kleding maar dat ter zijde.

Maar, zoals (bijna) elke moeder, moet je alles in huis hebben wat op de baby uitzet lijsten staat. Ik gebruikte die van de prenatal, deze vond ik het overzichtelijkste en kon je in de app afvinken. Daarnaast had ik van de kraamzorg ook een formulier gekregen met een aantal producten die zij belangrijk vinden.

Na een half jaar kom je er toch achter dat sommige dingen overbodig zijn of totaal niet handig. Hieronder deel ik mijn 8 miskopen en wat ik eraan uit hebben gegeven.

Luier emmer : 

Dit leek mij echt een must have voor boven. Na 2 weken stonk dat ding gigantisch en de geur wou er niet meer uit. Aan de trap hangt een vuilniszakje met lavendel geur en daar doen we nu vaak de luier in. 

Kost : €18

Prijzen variëren van €13 tot €50!

Billendoekjes box

Dit is een hele leuke decoratie voor op de baby kamer maar heel erg onhandig. Geen enkel pakje past er mooi in en als je er iets uit krijgt zijn het er meer dan 1. De doekjes zitten al handig verpakt en sluiten goed af. Overal in huis ligt er wel een pak met doekjes en na een week zijn ze nog niet droog. 

Kost : €12

Prijzen variëren van €5 tot €25!

Deken en lakens

Dit is voor ieder kindje verschillend natuurlijk maar Maeve sliep met 2 weken in een slaapzak omdat ze onder de deken wegkroop. Op het lijstje stond : 2 dekens wieg en 2 dekens ledikant. Achteraf hadden we alleen de wieg dekens moeten kopen de ledikant later. Hetzelfde geldt voor de lakens.

Kost ledikant dekens : € 22 per stuk

Prijzen variëren van €17 tot €60 per stuk!

Slaapzakken

Slaapzakjes zijn super handig maar wel in de juiste maat. Tijdens de zwangerschap had ik al een paar gekocht maar die bleken nu niet warm genoeg te zijn. Dus naar de prenatal en slaapzak maat 56/62 kopen. Maeve spuugde best veel dus waren we er 2 nodig. Na 2 maand waren ze te klein en moesten we over na 70cm. Hiervan moesten we ook 2 hebben. Rond 4,5 maand werd dit ook te klein en stapte we over na 90cm alleen de mouwen van alle slaapzakken waren veel en veel te lang en met korte mouwen was te koud. Totaal was ik al ruim €100 kwijt en heb hier de kosten van de slaapzakken die ik tijdens de zwangerschap gekocht had niet meegenomen. Ik kwam de puckababy tegen en dit sprak mij aan. De slaapzak kun je gebruiken van 6 maand tot 2,5 jaar. Eenmalig aanschaf was wel een stuk duurder dan de goedkopere slaapzakjes. Ik heb gewacht tot er een kortingscode was en daarna een slaapzak besteld. Vanaf 5 maand slaapt ze hier al en hij bevalt super goed! We willen er nog wel een 2e bij bestellen voor als deze ik was zit. Op de opvang hebben we een goedkopere liggen met korte mouwen, die kocht ik in de opruiming voor €5. Het is daar overdag warm genoeg voor die slaapzak. 

Het is per kindje verschillende welke slaapzak het beste past. We hebben verschillende geprobeerd maar vaak waren ze of te kort of bij de mouwen veel te wijd. Met de kennis van nu zouden we de puckababy bag newborn hebben gekocht. 

Kost : €20 per stuk, totaal heeft ze 6 slaapzakken, €120

Kosten variëren tussen de €10 en €120

Zeepjes

Zwitsal vind ik echt heerlijk ruiken en heb hier een voorraad van in huis staan. Eigenlijk heel zonde want we gebruiken het maar zelden. Het staat leuk voor in de baby kamer maar we hebben voor de aankopen jaren genoeg.

Kost : € 2,50

Prijzen variëren tussen de €2,50 en €5

Flesjes 

Nadat ik mij ingelezen had over de flesjes koos ik voor difrax. Als baby had ik hier ook gedronken en verwachtte dat dit wel goed zou komen. Starterspakket gekocht en nog wat losse flessen voor als we eentje zouden vergeten als we op bezoek waren geweest. Ik startte met borstvoeding, ondanks de keizersnee kwam de melk goed opgang maar had Maeve er geen zin in. Ze hapte goed aan, dronk 3 slokjes en keek mij met grote ogen aan. Op een gegeven moment wou ze niet meer aan happen en draaide ze haar hoofd steeds weg. Ze kreeg te weinig binnen en moesten haar bij gaan voeden met de fles.  Ze dronk niet genoeg uit de difrax fles en zijn we overgestapt op Dr.Brown. Hier deed en doet ze het veel beter op. Ik zou nu nooit meer dan 1 flesje kopen. Pas als ik zeker weet dat het bevalt dan zou ik er extra bijkopen. Een magnetron sterilsator is wel heel erg handig. Je hoeft niet perse hetzelfde merk als de flesje, het huismerk is ook prima. Op marktplaats staan er ook genoeg!

Kost: €10 per fles

Prijzen variëren tussen de €7 en €13 per fles

Luiertas

“De luier tas moet wel bij de kinderwagen passen hoor “. Ik hoor het mezelf nog zeggen. Achteraf natuurlijk waanzin. De tas staat naast de wasmachine. Vorige week keek ik erin om te kijken of die al leeg was. Er zaten nog 2 luiers in, maatje 2. Deze past Maeve al een aantal weken niet meer. Als we nu op pad gaan nemen we haar rugtasje mee die ze ook mee krijgt op de opvang. Als die toch te klein is nemen we een stoffentas mee van een kledingwinkel hier uit de buurt. Het werkt net zo goed.

Kost : €50

Kosten variëren tussen de €25 en €150.

Teveel kleding

Tot maatje 68 hing netjes in de kast. Gewassen en al. Ze heeft alles een keer aan gehad omdat ik het anders zonde vond. Als kraamcadeautjes kregen we vaak ook setjes kleding. De box pakjes waren vanaf de geboorte al te klein, vooral met die voetjes eraan. Deze koop ik ook echt niet weer, hoe schattig ik ze soms ook vindt. Van bepaalde winkels zat de kleding nooit mooi. Vaak te breed en te kort. Ik koop kleding nu niet meer zo ver na voren. Ze draagt nu maat 74 en maat 80 ligt klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: