Blog

Hoe maak je een budget?

Het klinkt heel simpel, een budget maken. Toch is een budget voor iedereen anders .Door voor jezelf een budget op te stellen creeër je overzicht en hou je meer geld over. Schrijf je inkomsten op Bekijk je loonstrookje, klopt alles wat erop staat? Je gaat ervan uit dat een werkgever dit goed regelt maar erMeer lezen over “Hoe maak je een budget?”

Financiële doelen 2022

Terugblik 2021 Januari 2021 ; bijna een lege spaarrekening maar meer als 2020. Opstaande schuld van € 599,95 van de € 8238,95. Deze hebben we afbetaald in februari. Wat een opluchting was dit zeg! In januari zouden we een andere huis gaan kopen. Ons huis stond inmiddels al te koop en waren druk in overlegMeer lezen over “Financiële doelen 2022”

Invloed horizon 

Hoe eerder je begint met beleggen, hoe langer je horizon is. Gebeurt er wat er op de beurs dan is er nog genoeg tijd om te herstellen. Door het rente op rente effect groeit je vermogen elk jaar een stukje meer. Horizon Je horizon is de tijd die je hebt om te beleggen. Beleg jeMeer lezen over “Invloed horizon “

Van loondienst naar ZZP’er

Afgelopen week liet ik al wat weten dat er voor ons iets spannends te gebeuren staat. Vanaf 1 januari start Stefan als ZZP’er. Een nieuwe uitdaging met heel veel veranderingen. Tijdens de zomervakantie kwamen we op het gesprek dat Stefan toch wel graag iets voor zichzelf wou gaan beginnen. Het werken in loondienst begon hemMeer lezen over “Van loondienst naar ZZP’er”

Modelbeleggen

Bij passief indexbeleggen geldt dat als je risicoprofiel (modelprofiel) in lijn is met je horizon, je een dipje in de markt best kunt hebben. Je beleggershorizon je beste vriend, want door het rente-op-rente effect (samengeteld rendement) krijgt je vermogen genoeg tijd om flink te groeien. Bij BrandNewDay heb je de keuze tussen vrije fondsselectie ofMeer lezen over “Modelbeleggen”

Beleggen bij Semmie

Semmie is een online vermogensbeheerder en is er naar eigen zeggen voor iedereen die wil werken aan zijn financiële toekomst. Bij Semmie kun je voor jezelf beleggen, maar je kunt ook beleggen voor je (klein)kind bij Semmie. We beleggen bij Semmie voor Maeve want we willen graag wat geld opzij zetten voor later, bijvoorbeeld voorMeer lezen over “Beleggen bij Semmie”

Meer voor Bob

Hoe sta jij ervoor als je rond je 70ste met pensioen mag? Heb je genoeg pensioen opgebouwd om rond te komen of ga je er op achteruit? En hoe regel je dit zelf? Pensioen opbouwen, hoe zat dat ook alweer? Werk je als zzp’er of bouw je via je werkgever geen pensioen op, dan moetMeer lezen over “Meer voor Bob”

DEBT FREE

Vorig jaar ben ik begonnen met BobsCenten, voornamelijk om onze reis na finaciele vrijheid te delen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In het begin vond ik het moeilijk om te praten over de negatieve kant van geld. Waaronder onze schulden. Door hier open over te zijn werden we juist extra gemotiveerd om ditMeer lezen over “DEBT FREE”

Wil je nooit meer een blog missen? Laat hier je email achter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: