Terugblik op 2022

Mijn doelen van 2023 lees je hier.

Spaardoel – €3000

Sparen is niet mijn favoriete hobby. Ik zie liever dat geld voor mij werkt. Ik vind het wel belangrijk om een buffer achter de hand te houden mocht er iets stuk gaan. Nu is onze spaarbuffer groot genoeg en heb ik besloten om meer te gaan beleggen. Daarom heb ik mijn spaardoel niet gehaald en heb ik €500 gespaard in plaats van €3000.

Aankomend jaar wil ik wel meer gaan sparen. Dit heeft er ook mee te maken dat we een nieuwe badkamer krijgen en we nog wat meer onderhoud aan het huis willen gaan doen.

Doel om te beleggen – €3500

Aan het begin van jaar heb ik een deel van mijn beleggingen verkocht en ben ik overgestapt naar BrandNewDay. Ik had hier ongeveer 10% rendement op, wat ik voor een half jaar beleggen een keurig rendement vindt! Vlak daarna zakte de markt al behoorlijk in en zakte mijn beleggingen steeds verder naar beneden. Halverwege het jaar kwam ik in aanraking met hoog dividend beleggen. Ik lees mij hier steeds meer op in en heb de eerste aankopen gedaan. Zo ontvang ik nu ongeveer €30 per maand aan dividend. Dit wil ik verderop opbouwen, richting de €60 per maand.

Crypto was voor mij en vele andere een groot bloedbad. Mijn verlies hierop zit rond de 55%. Over mijn totale beleggingen heb ik nu een verlies van 16%. Dit is inclusief de beleggingen van de kids.

Mijn totale inleg van 2022 was €7212,20. Dit heb ik als volgt gespreid:

  • Maeve & Luca – 30%
  • Beheerd belegd – 27%
  • Hoog Dividend – 31%
  • Goud – 7%
  • Crypto – 5%

Aflossen op de hypotheek – €3000

Ik ben het hele jaar aan het twijfelen geweest of ik er wel goed aandoe om extra af te lossen op de hypotheek. Pas halverwege het jaar heb ik de eerste aflossing gedaan en zag ik dit vrij snel terug in ons maandbedrag. Deze is nu bijna €20 lager als aan het begin. Uiteindelijk heb ik toch nog €465,60 afgelost. Voor 2023 heb ik de eerste extra aflossing alweer gedaan.

Terugblik

Al met al ben ik zeer tevreden over 2022. Ik heb maar 1 doel gehaald maar deze wel ruim gehaald. Aangezien Stefan afgelopen jaar voor zichzelf begonnen is en ik niet wist of ik onszelf maandelijks loon konden uitkeren viel het mijn reuze mee. Aan het begin hebben we wel een behoorlijke belastingtegenvaller gehad. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten hebben we extra ons best gedaan om er het beste van te maken. Stefan heeft voor zichzelf ook nog een klein potje met beleggingen en zijn zakelijk spaargeld. Dit neem ik niet mee in mijn overzicht. Voor 2023 ben ik tevreden met mijn gestelde doelen en ga mijn best doen om dit te halen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: