April 2022

 Je leest hier hoe de maand april bij ons verliep.  

Boodschappen – €212,84 | €350

Doordat we de deze maand zoveel mogelijk met TGTG-pakketten hebben gegeten is het bedrag een stuk lager, zelfs lager dan ik had verwacht. In de komende maanden wil ik hier mee gebruik van gaan maken, ook al worden de boxen steeds moeilijker te bemachtigen. Aankomende maand zal de maand waarschijnlijk iets rommeliger lopen door de naderende bevalling. Ik wil aankomende week ook groot boodschappen gaan doen zodat alles in huis is en we alleen naar de winkel moeten voor het hoognodige.

Verzorging – €140,31 | €50

Naast het bezoekje aan de chiropractor kocht ik een grote partij luiers bij de Kruidvat. Deze waren 50% korting waardoor mijn luierprijs bijna een cent per luier is gedaald. Ook heb een aantal reviews geschreven over wasmiddel via Roamler. Zo is mijn wasmiddel voorraad weer aangevuld. Aankomende maand moet ik nog wat kleine verzorgingspulletjes halen voor de baby.

Brandstof – €45 | €200

Omdat ik elke dag hoop dat de brandstofprijzen dalen en weinig kilometers raak heb ik voor €45 getankt in plaats van ruim €100. Ik hoop volgende maand niet te hoeven tanken, al mogen de prijzen wel zakken.

Uiteten – €331,80| €100

Afgelopen maand hebben we echt even quality time gehad met zijn tweeën, hierna zijn nog uiteten geweest en naar de biosscoop. Het eten tikte behoorlijk aan en kochten we een zak Maltezers en M&M’s bij de bioscoop, wat natuurlijk harstikke duur is. Daarnaast ging het meeste geld uit naar de chinees. Hier konden we ruim 2 dagen van eten en de rest hebben we in de diepvries gedaan.

Spullen – €279,66 | €100

Hieronder valt ook bioscoop en ons arrangement, wat het geld meer als waard was. Het overige bedrag heb ik het meeste uitgegeven bij de bouwmarkt voor behanglijm. Aankomende maand wil ik nog gaan kijken voor een ladekast voor Maeve en gaan we, als het nog lukt, naar de negenmaandenbeurs.

Maeve + baby – €214,19 | €150

De babykamer is ook bijna klaar, nu nog wachten op de baby. Bij de babydump heb ik alleen het nodige gekocht. Thuis kwam ik erachter dat ik de kruikenzakken van Maeve ergens had neergelegd maar geen idee meer waar. Hier moest ik nog wel twee nieuwe van bijbestellen. Ik hoef nu alleen nog wat verzorgingsspulletjes en de vluchttas inpakken en dan ben ik echt klaar.

Overige/onverwacht kosten – €281,58 | €250

De tandartsrekening en de bekeuring zijn betaald. Daarnaast kregen we nog een brief van een verzekering die we jaarlijks betalen en die moest ook gelijk betaald worden. Aankomende maand verwacht ik geen rekeningen en denk ruim onder dit bedrag te blijven.

Sparen – €25 | €300

Stefan maakt wekelijks een bedrag over van de zakelijke rekening naar de privé spaarrekening. Hierop heb ik besloten om deze maand niet meer te gaan sparen dan €25. De 52 weken spaarchallenge, wat ik hier niet in mee tel, liep ook niet zo lekker. Ik vergat het elke zondag. Nu heb ik een wekker gezet die elke zondag afgaat zodat ik het niet meer kan vergeten.

Aflossen – €29,20 | €200

De eerste aflossing is gedaan! Geen mega bedrag maar toch. Ik zag dat dit in de maandlasten toch een paar cent scheelt, toch weer mooi meegenomen. Vanaf volgende maand maken we €25 in en daarnaast wil ik toch wat meer in gaan leggen. Het sneeuwbaleffect blijven we ook toepassen, waarop ik hoop dat we over drie maand weer een extra aflossing kunnen gaan doen.

Beleggen – €490,49 | €430

De kinderbijslag werd gestort en dit maak ik altijd gelijk over naar de beleggingsrekening van Maeve. Zelf hebben we een klein beetje extra ingelegd. Ik heb nu een apart potje gemaakt voor mijn side hustles. Zo hou ik meer overzicht hoeveel ik aan het einde van het jaar extra heb verdiend. Ik maak de bedragen die ik extra verdien gelijk over en hou het ook bij in Excel bestandje.  

Totaal variabele kosten – €2050,07

Ons totale budget voor deze maand was €2130, dit is inclusief de storting van de kinderbijslag. We hebben deze maand bijna €80 overgehouden, dit geld heb ik verrekent met wat het bedrag wat Stefan overmaakt naar de privérekening. Nu bijna alles gekocht en klaar is voor Maeve en de baby worden de extra uitgaves daarin ook weer lager. Het budget dat we hebben voor uiteten/afhaal eten wil ik wel drastisch verlagen. Vooral omdat dit gemakzucht is. De blog voor volgende maand kan later online komen omdat we dan misschien aan het genieten zijn van ons kleine wondertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: