Verkoop je spullen!

Koningsdag staat weer voor de deur en dat betekent: vrijmarkten. Afgelopen twee jaar zijn ze hier in de buurt niet door gegaan en kon je via Marktplaats je eigen kleedje online zetten met de spullen die je te koop aanbood. Het eerste jaar hebben we leuke koopjes kunnen scoren maar de beleving was een stuk minder dan langs alle kleedjes lopen. Maar hoe verkoop je nu het beste je spullen en welke spullen verkopen het beste?

Het ideale plekje

Zorg voor een goede plek waar veel mensen voorbijlopen. Deze plekjes zijn het meeste gewild en wil je kans maken op het juiste plekje dan mag er in de ochtend heel vroeg uit of een nachtje doorhalen op je kleedje. Om extra op te vallen kun je je plekje versieren met slingers en ballonnen. Hoe meer je opvalt, hoe meer mensen komen kijken. Als je meer mensen aantrekt, trekt dit ook weer andere mensen aan. Zo is de kans groter dat je meer gaat verkopen.

Vertel er een verhaaltje bij

Maak een persoonlijk verhaal van waarom je iets verkoopt. Zo krijg je meer contact met een klant en wordt verkopen voor jou ook leuker.

Perfecte assortiment

Zorg voor een wisselend assortiment. Een kleedje met alleen maar dezelfde spullen trekt minder menen dan wanneer je van alles wat hebt liggen. Een vrijmarkt wordt ook wel een rommelmarkt genoemd. Neem geen spullen mee die niemand meer wil hebben zoals oude cassettebandjes of videobanden. Deze kun je beter thuislaten. Zorg ervoor dat je kleedjes er netjes uitziet. Ergens waar het een rommeltje lijkt zullen mensen sneller voorbijlopen.

Waardevol

Weet wat je spullen waard zijn! Tweedehands spullen verliezen meestal iets van hun waarde en de aankoopprijs zul je niet snel terugkrijgen. Bij te hoge prijzen zijn mensen niet geïnteresseerd en lopen dan weg.

Zorg er ook voor dat prijzen te zien zijn. Hang briefjes op met in grote letters de prijzen.

Aanspreekbaarheid

Zorg ervoor dat je duidelijk te zien bent. Als ze vragen hebben of willen onderhandelen, dan moeten ze wel kunnen zien wie ze aan kunnen spreken. Als het lijkt dat er niemand bij de spullen staat zullen mensen sneller doorlopen. Ook voorkomt het diefstal, als ze zien dat er iemand achter staat zullen ze wel twee keer nadenken voordat ze iets meenemen zonder te betalen.

Koopjes

Maak een speciale bak met koopjes, bijvoorbeeld als in deze bak voor €1. Zo zijn mensen nieuwsgierig en trek je meer mensen aan. Aan het einde van de dag zou je ook de laatste spullen in prijs kunnen verlagen of leuke acties mee houden zoals 2 producten voor €10.  

Niet vergeten!

Om goed voorbereid te zijn is het handig om ook hieraan te denken:

  • Een of meerdere kleedjes
  • Een tafel
  • Kratje
  • Wisselgeld
  • Stoeltje of krukje
  • Kledingrek als je kleding verkoopt

Maak er zelf ook een leuke dag van en zorg dat je er goed bij zit. Vergeet je lunchtrommel niet. Hoe ook met de weersverwachting rekening. Neem als het warm wordt een zonnebril en zonnebrandcrème mee. Mocht het gaan regen zorg ervoor dat je spullen niet kletsnat worden en dat je zelf onder een paraplu gaat zitten.

Hou je toch nog spullen over? Breng ze dan naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt.   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: