Maart 2022

Aan het begin van de maand had ik al verwacht dat we flinke uitschieters zouden hebben maar dat het zo erg zou zijn had ik niet verwacht!

Boodschappen – €488,47 | €350

Waar we vorige maand ruim binnen ons budget bleven zijn we er nu flink overheen gegaan. Dit heeft ook te maken met de verjaardag van Stefan en dat we extra aanbiedingen in Duitsland hebben ingeslagen zoals frisdrank. Aankomende maand is mijn doel om onder de €300 te blijven.

Verzorging – €89,02 | €50

De prijzen van de chiropractor zijn verhoogd, van €55 naar €58. Volgende maand heb ik nog een afspraak staan en na de bevalling kijken we weer. De overige kosten zijn vooral wasmiddel, dit was bijna op. Volgende maand laat ik hetzelfde budget staan.

Brandstof – €171,66 | €200

Ik heb deze maand twee keer moeten tanken. Nu is halverwege de maand de auto ingeruild voor een andere bus voor Stefan. Ik ga voorlopig in zijn oude bus rijden tot we weten wat van auto we voor mij willen kopen. Stefan had toevallig net getankt dus dit scheelde weer. Voor volgende maand wijzig ik ons brandstof budget nog niet. 14 april is mijn laatste werkdag voordat ik met zwangerschapsverlof ga. Onder de bus zit een grotere tank dan de vorige auto en hij is ook stuk royaler.

Uiteten – €203,90| €100

Een verbetering ten opzichte van vorige maand, waar we ruim €333 kwijt waren mar alsnog ruim boven ons budget. Nu alles weer open is, is de verleiding ook weer grotere om uiteten te gaan of tussen de middag ergens te gaan lunchen. Aankomende maand verwacht ik hier wel onder blijven door de TGTG challenge.

Spullen – €254,59 | €100

Nadat ik vorige maand de boodschappen cursus van Porterenee heb aangeschaft, heb ik nu voor een andere cursus gekozen, FIRE masterclass van Financieel vrije vrouw. In mijzelf te blijven investeren en te ontwikkelen ga ik ervan uit dat onze reis naar FIRE soepelere verloopt, al zijn we er nog lang niet. We hebben meerdere verjaardagen gehad en dit zie je ook terug. Bij de bouwmarkt hebben we nog wat nieuwe lichtknopjes opgehaald.

Maeve + baby – €332,00 | €150

Nee, het is deze maand niet alleen maar kleding maar voornamelijk verf en behang voor haar nieuwe kamer. En niet te vergeten, nieuwe behang voor de babykamer. Een deel van het behang Maeve hadden we vorig jaar al gekocht, de twee andere muren wou ik een andere kleur hebben. Uiteindelijk kon ik geen mooi bijpassend behang vinden en hebben we het gesaust. Voor aankomende maand staat op een aparte rekening geld klaar voor de kinderwagen en meubels voor Maeve en de baby. Daarnaast moet ik nog wat kleine dingetjes halen voor de baby, denk aan nieuwe kruiken.

Overige/onverwacht kosten – €461,39 | €250

Hier betalen we alle kosten van waar we niet echt een potje voor hebben of jaarlijks betalen. Zoals deze maand de tandartsrekening van Stefan. Normaal gesproken heeft hij nooit gaatjes maar nu wel waardoor we meer kwijt waren dan verwacht. Een normale bevallingscursus past niet bij mij/ons en heb ik een andere cursus gekozen waar ik na mijn bevalling ook iets aan heb, deze kostte €200. De communicatie kan hier af en toe wel iets beter, zo wist ik niet dat de trekker verzekering werd afgeschreven. Deze is €140 per jaar. Vorig jaar hebben we deze afgesloten omdat Stefan regelmatig een trekker heeft. Vaak om wat op te knappen en door te verkopen. We laten deze verzekering doorlopen zodat hij altijd verzekerd is als hij weer een trekker koopt. Aankomende maand hebben we nog twee rekeningen te betalen, de leuke bekeuring en mijn tandartsrekening.

Sparen – €300 | €300

Doel behaald! Een beetje een dubbel gevoel. Voor Stefan hadden we een nieuwere bus uitgezocht. Omdat de bedragen voor wat wij willen vrij hoog zijn hebben we gekozen om een bus zakelijk te gaan leasen. Omdat Stefan startende ondernemer is moesten we een gedeelte aanbetalen. We hebben een deel van ons spaargeld opgenomen om de bus aan te betalen en mijn auto in te ruilen. Nu kregen we er een nette inruilprijs en heeft ons weer gescheeld om de auto te verkopen. Stefan ontvangt bijna elke week geld, hij maakt hiervan €100 over om de buffer weer aan te vullen. Dit tel ik niet mee in wat we privé sparen.

Aflossen – €0 | €200

Nu de levering van de zonnepanelen opnieuw is uitgesteld gaan we kijken naar een andere set of om toch sneller van het gas af te gaan. Aankomende maanden gaan we informeren en ons inlezen wat voor ons het meest voordelige is. Dit heeft ons wel doen te besluiten om toch te gaan aflossen. Voor volgende maand staat er een klein bedrag klaar, dit is het verschil wat we per maand hebben bespaard.

Beleggen – €497,52 | €150

Doordat we niet aflossen kunnen we wel extra beleggen. Vanaf volgende maand gaan we €50 extra per maand beleggen. Zo willen we ons doel aan het einde van het jaar halen. Alle extra verdiensten zet ik op een aparte beleggingsrekening om te zien hoeveel ik aan het einde van het jaar extra heb verdiend. Volgende maand wordt de kinderbijslag gestort waardoor we geen €200 in gaan leggen maar €430.

Totaal variabele kosten – €2798,55

Ons totale budget voor deze maand was €1850. Het komt erop neer dat we €948,55 meer hebben uitgegeven dan verwacht. Dit was wel even een slik moment toen ik alles bij elkaar optelde. Nu zaten er toch ook een paar flinke rekeningen tussen en zijn we bezig met behangen. De kosten had ik van tevoren al een beetje voorgerekend maar ik kwam aan het einde wel zo’n €100 te kort. Ik kies er dan voor om niet in de min te gaan staan maar de boodschappen af te rekenen met contant geld. Aankomende maand zal het bedrag nog hoger worden door de aanschaf van de babyspullen. 16 april hebben we een leuk uitje gepland met zijn tweeën. Aankomende maand wil ik onze andere variabele lasten naar beneden brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: