Challenge accepted!

Nieuwe maand, nieuwe kansen. Alleen gaan we het nu een keer anders doen. Een maand lang alleen maar eten van To Good To Go boxen. Op enkele uitzonderingen, waar ik later meer over vertel, gaan we geen boodschappen doen. Vanaf 1 april gaan we de uitdaging aan!

Het idee

ToGoodToGo is met het concept gestart om voedselverspilling tegen te gaan. Ik schreef er al eens een blog over, die vind je hier. De laatste tijd zijn boodschappen flink duurder geworden waardoor we eind vorig jaar ons budget met €50 hebben verhoogd. Op de momenten dat ik een TGTG-pakket ophaal merk ik dat ik creatiever word om een lekkere maaltijd te bereiden en vaak ook een stuk gezonder. Door de zwangerschap ben ik beperkter met eten, lees: al het ongezonde eten komt er weer uit, dus ligt mijn voorkeur bij groentes, pasta’s maar ook ovenschotels vind ik heerlijk! Voor ons de belangrijkste reden is toch om minder eten te verspillen. Vooral in drukke weken gooien we wat meer weg dan gedacht. Daarnaast ligt de diepvries aardig vol met producten uit vorige TGTG-boxen die we goed kunnen gebruiken om complete gerechten te maken.

De laatste twee maand merken we ook dat we vaker uiteten gaan of eten bestellen. Nu is mijn keuze vrij beperkt waardoor het niet meer wordt dan een paar TGTG-boxen of een tosti maar de bedragen samen tellen flink bij elkaar op. Doordat alles minder lang houdbaar is zijn we ook minder snel geneigd om uiteten te gaan of te bestellen.

Aanpak

Afgelopen maand heb ik van verschillende winkels opgeschreven hoe laat de boxen online komen. Ik heb het aantal winkels beperkt waar ik dichtbij woon of langs kom op de weg naar huis. Zo hoef ik geen onnodige kilometers te maken, wat met de huidige brandstofprijzen echt niet meer uit kan. Ik heb bij verschillende winkels al eens TGTG-pakketten opgehaald zodat ik een beetje kan verwachten wat van producten ze aanbieden, ook al is elk pakket verschillend.

Daarnaast heb ik een lijstje gemaakt met winkels die iets verder weg zitten maar geen standaard boxen aanbieden. Denk hierbij aan de HEMA, het is elke keer weer een volledige verrassing wat erin zit. In het lijstje staan ook de restaurants die vaak kant en klare maaltijden aanbieden. Leuk om eens in het weekend te proberen maar niet om elke dag te eten.

Uitzonderingen

Helaas zitten sommige producten zelden tot niet in TGTG-boxen. Denk hierbij aan houdbare producten zoals houdbare zuivel, frisdrank of pasta’s. Het grootste gedeelte staat in de voorraadkast maar ik sla van tevoren niet extra in. Er zijn ook producten die Maeve nog niet mag omdat deze te bewerkt zijn. Hiervoor gebruiken we dan andere saus of vlees. Ik verwacht dat we onder de €50 blijven aan extra boodschappen.

Weekoverzicht

Elke week maak ik een klein weekoverzicht met de verschillende boxen die we hebben opgehaald en wat van gerechten we ervan gemaakt hebben. Je leest ze op mijn blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: