Hoe vind je de beste deal?

Als het nu gaat om een nieuwe TV of je favoriete chocolade. Niemand wil te veel betalen. Maar hoe vind je nu de beste deal en waar moet je rekening mee houden?

Vooronderzoek

Als je opzoek bent naar een nieuwe TV heeft iedereen andere eisen. De ene wil per se een groot scherm terwijl de ander juist een klein scherm wil en laten we het dan niet hebben over welke merken en soorten er zijn. Bepaal eerst hoeveel je hier maximaal voor uit wilt geven en daarna pas het model. Zo weet je waar je aan toe bent en hoef je later geen compromis te doen.

Het makkelijkste is om je onderzoek eerst online te starten. Google eens op het model van de TV. Hoeveel kost de TV zonder aanbieding en wat is de adviesprijs? Noteer dit of zet het in een Excel bestand.

Volgen van jouw product

Omdat je de bedragen bij houdt heb je een startpunt vanuit waar je kunt gaan zoeken. Om de beste deal te vinden moet je wel de tijd nemen. Houd reclamefolders in de gaten en schrijf elke prijs op die je tegenkomt en bij welke winkel of webshop dit is. Na verloop van tijd heb je een overzicht met alle prijzen en waar de beste deal is of is geweest. Je hebt nu je bodemprijs bepaald en als de TV voor de prijs wordt aanboden heb je een goede deal gemaakt.

En hoe zit dat met verzorgingsproducten en huishoudproducten?

Neem als voorbeeld luiers. Maeve draagt thuis bijna altijd luierbroekjes ondanks dat deze iets duurder zijn gewone luiers. In de maat waar ze nu in zit heb ik als bodemprijs €0,17 per luier. Zodra ik zie dat de luiers opraken ga ik opzoek naar een aanbieding waar ik voor ongeveer voor hetzelfde geld luiers kan kopen. Je kunt natuurlijk geen appels met peren vergelijken, huismerk luiers zijn een stuk voordeliger dan pampers. Nu lekt Maeve bijna altijd door huismerk luiers heen waardoor we de keuze hebben gemaakt om bij duurdere luiers te blijven.

Zo kun je het ook vergelijken met wasmiddel en vaatwasser blokjes, je rekent dan uit hoeveel het je per wasbeurt/afwasbeurt kost. Is de prijs lager of net zo laag als je bodemprijs dan kun je inslaan. Maar wat als je het nu echt nodig bent en je het nergens kunt kopen voor je bodemprijs?  Zoek dan de beste deal uit maar koop niet groot in. Zorg ervoor als het je bodemprijs bereikt dat je wat meer inslaat dan gebruikelijk.

Boodschappen

Met de dagelijkse boodschappen is dit wel een beetje lastiger. Sommige producten zijn niet lang houdbaar waardoor je niet groot in kunt slaan of je moet een grote vriezer hebben. Sla ook niet te veel in als het product vaak in de aanbieding is. Sommige producten zijn zeer zelden in de aanbieding waardoor het slim is om hier wel meer van in te slaan als ze in de aanbieding zijn.

Staar je niet blind op aanbiedingen

Iets wat een goede aanbieding lijkt te zijn hoeft dat niet te zijn. Zo wordt er vaak geschreven over de adviesprijs maar niet over de verkoopprijs. De adviesprijs van een TV kan ik wel €999 zijn maar de normale verkoopprijs €700. Als ze dan een aanbieding hebben met 25% korting op de adviesprijs betaal je alsnog €749,25 in plaats van de €700 die je normaal had betaald als er geen aanbieding geweest was.

Vergelijkingssites

Op verschillende sites kun je prijzen vergelijken van aanbiedingen. Mega handig maar soms staat hier niet alles op. Ik gebruik vaak luierdeals.net om te kijken waar de luiers in de aanbieding zijn en wat de prijs per luier is. Daarna blader ik de reclamefolders door en kom regelmatig aanbiedingen tegen die niet op de site staan en soms wel 3 tot 4 cent per luier schelen. Nu klinkt dat per luier niet erg veel maar op jaarbasis wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: