Sparen met kleine bedragen

Velen vinden sparen ontzettend lastig en weten niet waar te beginnen. Door je inkomen en uitgaves op te schrijven moet het lukken, toch? Maar wat als dit nu (bijna) niet lukt? Hier een paar tips om ongemerkt toch een leuk spaarpotje bij elkaar te sparen.

Koopzegels

Hier ben ik echt de grootste fan van. Door bij het afrekenen van boodschappen koopzegels te kopen spaar je gemakkelijk een leuk bedrag bij elkaar. Hoe koopzegels precies werken lees je hier.

Spaarchallenge

Elke zondag deel ik mijn ingelegde bedrag van de 52 weken spaarchallenge. Door elke week een bedrag in te leggen spaar je in een jaar tijd €1378. Je leest er hier meer over. Kun je niet zo veel geld missen dan kun je het altijd nog de bedragen halveren. Past dit niet bij jou? Geen probleem, er zijn genoeg andere spaarchallenges bijvoorbeeld met het sparen van een bingo kaart. De cijfers die erop staan zijn de bedragen. Elke keer als je een bedrag hebt gespaard kun je deze afvinken.

Loonsverhoging

Krijg je jaarlijks loonsverhoging of een cao-verhoging? Zet dit verschil elke maand opzij. Vorige maand heb je dit bedrag ook niet gehad waardoor je het niet merkt dat je extra geld overboekt naar de je spaarrekening.

Vaste lasten verlaging

Loop je vaste lasten eens grondig door. Ben je echt niet dubbel verzekerd of kun je ergens een goedkopere verzekering afsluiten. Het verschil betaal je nu aan jezelf in plaats aan de verzekeraar.

Saldo afronding

Kijk elke dag even op je rekening. Staat er €100,36 op? Rond dit dan af naar €100 en maak de €0,36 over naar de spaarrekening. Wil je je geld liever beleggen? Peaks werkt met een soort gelijke methode. Zij ronden elke betaling af waarna je aan het einde van de week een leuk spaarpotje hebt gespaard.

Kleingeld

Kies een willekeurig muntje uit je portemonnee bijvoorbeeld 20 cent. Elke keer als jij 20 cent in je portemonnee hebt haal je die eruit en stop je die in een aparte spaarpot. Je kunt ook elke maand een ander muntje kiezen voor meer uitdaging.

Korting

Kost je broek normaal €100 en koop je hem in de aanbieding voor €75? Zet het verschil apart. Normaal gesproken zou je dit bedrag ook uitgegeven hebben. Om voor jezelf een extra uitdaging te maken kun van alle aanbiedingen het bedrag opzijzetten.

Verkoop

Verkoop je iets op Marktplaats of Vinted? Leg dit geld ook opzij. Dit geld zou je normaal gesproken niet hebben gehad waardoor je het ook niet mist.

Welke gebruik jij?

Door één of meerdere methodes toe te passen spaar je in een jaar tijd een leuk bedrag bij elkaar. Zo kun je je spaardoel sneller behalen of juist leren te sparen. Welke gebruik jij het meeste?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: