Mobiele telefoon

Vorige week werd de nieuwe Samsung Galaxy S22 gepresenteerd. Ondanks ik een echte IPhone liefhebber ben was ik wel even benieuwd, vooral naar de camera. Toch is een mobiel een van duurste uitgaves die ik doe.

Mijn mobiele abonnement

Mijn mobiele abonnement is een van de weinig dingen waar ik het moeilijk vind om op te besparen. Ik kies dan ook voor een abonnement met onbeperkt internet en bellen. Kosten: €25 per maand. Geen gedoe met WiFi en altijd bereikbaar.

Mijn telefoon heb ik los bij het abonnement gekocht. Naja, niet helemaal. Ik heb hem er eerst deels aanbetaald en het resterende bedrag op maandelijks betalen omdat het geld van de spaarrekening nog niet binnen had. De eerste maand dat ik hem kon afbetalen heb ik dat gelijk gedaan.

De totale kosten van mijn telefoon waren €720. Met de vorige heb ik ongeveer 3 jaar gedaan en dat hoop ik met deze ook te doen, het liefst langer. Tuurlijk, is dit een hoop geld en als ik dit terug reken betaal ik ongeveer €20 per maand voor mijn telefoon. Als ik een nieuwe koop gaat mijn oude telefoon in de verkoop. Vaak verkoop ik ze rond de €150 á €200, ligt aan de staat en model. Als ik dit bedrag eraf haal betaal ik alsnog zo’n €15 per maand. Hierboven op komen natuurlijk nog het abonnement kosten van €25.

Besparen

Ik kies er zelf bewust voor om hier niet echt op te besparen. Toch zijn er nog een aantal punten waar ik wel rekening mee hou en toepas voordat ik naar de winkel ren.

  • Toestel uitzoeken

Vaak heb je wel een voorkeur van merk en model. Door naar de specificaties te kijken kun je vaak wel bepalen of dit toestel bij je past. Iemand die veel foto’s maakt heeft andere eisen dan iemand die er alleen maar mee belt/appt. Als je weet welk toestel je wilt kun je alvast op internet kijken waar deze het goedkoopste zijn. Vaak wil je een toestel in het echt vast houden en voelen. Doe dit juist, zo weet je zeker dat dit het juiste toestel hebt.

  • Met of zonder abonnement

Kies je ervoor om je telefoon erbij in te financieren en is dit boven de €250? Dan krijg je een BKR-registratie en kan dit op invloed zijn als je een hypotheek wilt afsluiten. Maak voor jezelf de keuze of je dit wilt en als je de duurdere maandlasten wilt en kunt betalen.

Vaak bieden providers een leuke korting als je gelijk een nieuw abonnement bij hun afsluit. Het toestel betaal je dan wel in één keer maar toch krijg je de extra korting.

  • Werkelijk verbruik

Wat van abonnement heb je nu en heb je hier genoeg aan? Door te kijken naar je werkelijke gebruik en hier je abonnement op aan te passen, kan dit je snel enkele euro’s per maand schelen. Ook kleine bedragen zijn aan het einde van het jaar grote bedragen. Ga je maandelijks over je internetbundel heen dan kan dit snel in de kosten lopen. Kies dan voor een iets grotere bundel, vaak ben je dan goedkoper uit.

  • Vergelijken

Wat het voordeligste voor mij is, hoeft niet het voordeligste voor jou te zijn. Als je hebt bepaald hoeveel internet en belminuten je gebruikt kun je beginnen met vergelijken. mobiel.nl vind ik hier een handige site voor. Providers hebben vaak rond dezelfde periodes aanbiedingen, erg interessant om naar te kijken.

Controleer van tevoren of jouw uitgezochte provider goed ontvangst heeft bij jou in de buurt. Het zal heel zonde zijn dat je ergens aan vast zit en het niet goed werkt.

  • Korting

Zelf zit ik bij T-Mobile en hebben we ons tv-pakket hier ook van waardoor ik extra korting krijg. Ik betaal geen €35 maar €25. Scheelt toch weer een tientje in de maand. Hoe brutaal het ook klinkt, ik vraag altijd om korting. Nee heb je, ja kun je krijgen! Zo kregen ik korting op een telefoonhoesjes en op een extra oplaadblokje.

Genoeg keuze

Voor mij is de keuze vaak snel gemaakt. Ik kies voor een iPhone met onbeperkt internet en bellen. Nu Apple meerdere modellen uitbrengt wordt de keuze wel iets moeilijker maar vaak vind ik het basismodel goed genoeg. Weet je niet precies wat van merk of model je wilt? Ga eens naar een mediamarkt of een telefoonwinkel en probeer er een paar. Vergeet niet dat je er vaak voor een langere tijd aan vast zit. Ook al zou je het toestel los kopen, je gaat niet snel naar 2 maand weer naar de winkel om een nieuwe te kopen. Daar zijn ze net iets te duur voor.

Waar kies jij voor?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: