52 weken spaarchallenge

Elke zondag deel ik mijn voortgang van de 52 weken spaarchallenge. Heb je er al wel eens over gehoord? Ik leg je uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Met de 52 weken spaarchallenge spaar je elke week een bedrag. In week 1 leg je €1 in, week 2 €2, etc. Dit doe je tot en met week 52, of terwijl €52. Als je elke week de bedragen netjes inlegt heb je aan het einde van het jaar €1378 gespaard!

Ik kan mij voorstellen dat december een dure maand is en om dan zo’n €200 opzij moet zetten is dan erg veel. Je kunt ervoor kiezen om de bedragen om te draaien. In week 1 leg je dan €52 in, in plaats van €1. Hou je van meer vrijheid, net zoals mij? Dan kun je ervoor kiezen om elke maand een random bedrag te kiezen.

Het leuke aan deze spaarchallenge is dat je het helemaal zelf in kunt vullen hoe jij het wilt! Sparen wordt zo alleen maar leuker. Ik hou de voortgang bij op een spaartracker. Op de site van One Broke Girl vind je een fantastische spaartracker die je blijft motiveren om je einddoel te behalen.

Spaardoel

Ik ben een groot fan om op zulke manieren extra te sparen. Ongemerkt spaar je zo een leuk bedrag bij elkaar. Ik hang er geen spaardoel aan. Het geld zie ik dan ook als extraatje aan het einde van het jaar. De kans is groot dat ik het geld dit jaar extra ga beleggen. Vorig jaar heb ik met een deel van het gespaarde bedrag een nieuwe keukenmachine gekocht. Tot op de dag van vandaag ben ik hier nog steeds heel blij mee.

Te laat begonnen?

Het is nooit te laat om te beginnen. Je kunt ervoor kiezen om de eerste 6 weken in te halen. Als je de laagste bedragen aanhoudt moet je nu €21 inleggen. Of je kiest ervoor om vanaf deze week te beginnen en je jaar iets langer te laten duren.

Doe je ook mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: