52 weken spaarchallenge

Elk weekend deel ik mijn voortgang van de 52 weken spaarchallenge. Heb je er al wel eens over gehoord? Ik leg je uit hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Met de 52 weken spaarchallenge spaar je elke week een bedrag. In week 1 leg je €1 in, week 2 €2, etc. Dit doe je tot en met week 52, of terwijl €52. Als je elke week de bedragen netjes inlegt heb je aan het einde van het jaar €1378 gespaard!

Ik kan mij voorstellen dat december een dure maand is en om dan zo’n €200 opzij moet zetten is dan erg veel. Je kunt ervoor kiezen om de bedragen om te draaien. In week 1 leg je dan €52 in, in plaats van €1. Hou je van meer vrijheid, net zoals mij? Dan kun je ervoor kiezen om elke maand een random bedrag te kiezen.

Het leuke aan deze spaarchallenge is dat je het helemaal zelf in kunt vullen hoe jij het wilt! Sparen wordt zo alleen maar leuker. Ik hou zelf mijn voortgang bij in een simpel Excel bestand.

Spaardoel

Ik ben een groot fan om op zulke manieren extra te sparen. Ongemerkt spaar je zo een leuk bedrag bij elkaar. Ik hang er geen spaardoel aan. Het geld zie ik dan ook als extraatje aan het einde van het jaar. Zo kocht ik twee jaar geleden een nieuwe keukenmachine en het bedrag van vorig jaar heb ik gebruikt om een extra vakantie van te boeken. Voor dit jaar heb ik nog geen doel.

Te laat begonnen?

Het is nooit te laat om te beginnen. Je kunt ervoor kiezen om de eerste weken in te halen. Als je de laagste bedragen aanhoudt moet je nu €91 inleggen. Of je kiest ervoor om vanaf deze week te beginnen en je jaar iets langer te laten duren.

Doe je ook mee?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: