AH premium

Tegenwoordig heeft bijna elke supermarkt wel zijn eigen klantenkaart. Bij Albert Heijn gaat ze voor iets nieuws, AH premium. Een abonnement waarmee je extra voordeel kunt halen. Klinkt leuk maar is het ook voordeliger?

Hoe werkt het?

Je betaalt voor AH Premium €12 per jaar en in ruil hiervoor krijg je extra korting en voordeel. Het is een marketing truc om je als vaste klant te binden. Het is wel eentje die ook in jouw voordeel kan werken. Dit is wat je extra krijgt:

  • 10% korting op het biologisch assortiment.
  • Twee keer zo snel digitaal sparen voor koopzegels, spaarzegels en mijn AH Miles.
  • Elke week 10 bonus box aanbiedingen
  • Tot 50% korting op abonnementen

Klinkt goed toch?

Er zijn hier en daar wel wat voorwaarden. Zo krijg je geen 10% korting op het biologisch assortiment als de producten al in de aanbieding zijn. Helaas geen stapelkorting. De abonnementen zijn erg handig en voordelig als je er gebruik van gaat maken. Zo krijg je 50% korting op Bol.com select en Club Gall & Gall VIP- member hip. Als je hier gebruik van maakt is het een leuk voordeel. Ga je er geen gebruik van maken dan is het zonde om hier geld aan uit te geven.

Als je je boodschappen vaak thuis laat bezorgen? Met de AH-bezorgbundel worden je boodschappen gratis thuisbezorgd. Dit kost voor 12 maanden €132. Met AH-premium krijg je 10% korting. In een jaartijd bespaar je dan €13,20, zo heb je premium al snel terugverdiend.

Niet alleen de spaarzegels en AH Miles (Airmiles) maar ook de koopzegels spaar je twee keer zo snel. Normaal gesproken kun je bij iedere euro een koopzegel van 10 cent betalen. Een volle spaarkaart heeft 490 zegels, dus €49. Bij het inleveren ontvang je geen €49 maar €52, een rendement van 6%. Met premium koop je dan niet bij elke euro 1 zegel maar 2. Hierdoor heb je je boekje sneller vol en verdien je AH-premium sneller weer terug.

Mijn ervaring

Begin 2022 heb ik AH Premium afgesloten. Ik ben totaal niet van de abonnementen en was in het begin erg sceptisch over het idee en wist niet of ik mijn voordeel eruit zal halen. De Albert Heijn zit op een lastige plek waar je niet gratis kunt parkeren of we moeten een stuk verder rijden. Ik kom hier ook alleen voor goede aanbiedingen of als ik erlangs kom.

Toch zijn er bepaalde producten die ik vaak koop bij de Albert Heijn. Vaak zijn het biologische producten die ze standaard in het assortiment hebben. Het enige jammere vind ik dat de 10% korting niet geldt als er een aanbieding is. Sommige aanbiedingen in de Bonus Box passen goed bij ons waardoor we extra besparen. Ook spaar ik koopzegels en laat dit bij 2 volle boekjes uitbetalen. Dit geld stort ik dan op de beleggingsrekening.

In de eerst maand heb ik €0,93 bespaard. Ik ga ervan uit dat ik aan het einde van het jaar toch wel mijn €12 terug heb verdiend en hopelijk nog een beetje meer.

Haal je het bedrag eruit?

Zoals je in mijn ervaring kunt lezen haal je het bedrag er niet snel weer uit als je af en toe boodschappen doet bij de Albert Heijn. Kom je nu nooit bij de Albert Heijn, laat het abonnement dan mooi links liggen. Kom je er nu, net zoals mij, af en toe? Reken dan voor jezelf uit of je het voordeel eruit gaat halen. Let wel op als je vaak biologisch koopt dat je geen extra korting krijgt als er al een aanbieding is. Doe je nu wekelijks boodschappen en spaar je koopzegels dan kan het al snel uit. Laat je de boodschappen bezorgen? Dan kan het zeker uit. Het klinkt heel mooi maar zoals je kunt lezen zie je dat het vaker niet uit kan dan wel. Laat je niet te snel verleiden en reken uit of het voor jou uit kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: