To good to go

In Nederland gooien we jaarlijks zo’n 34 kilo per persoon weg aan eten, heel erg zonde! To Good To Go wil een planeet zonder voedselverspilling, help jij al mee?

Het idee achter To Good To Go

Je kunt de To Good To Go app downloaden op je mobiele telefoon. Het idee van de app is om voedsel te redden van de prullenbak, of terwijl voedselverspilling tegen te gaan. Je koopt voor een klein bedrag een zogenoemde ‘Magic Box’, een verassing box. Je betaalt ongeveer 1/3 van de waarde wat er in een Magic Box zit. Het gaat om de winkelwaarde, niet het bedrag van de korting stickers.

De app is ontzettend populair en sommige boxen zijn moeilijk te bemachtigen. Doordat je nooit weet wat er in een box zit is het wel creatief nadenken om er een leuke maaltijd van te maken. Bij de supermarkt krijg je vaak producten mee met de houdbaarheidsdatum van vandaag. Bij restaurants heb je vaak producten die al bereid zijn maar niet verkocht zijn. Mijn favoriete pakketten zijn van de bakker, deze bevatten vaak veel brood met soms een lekker koekje erbij. Het brood is dezelfde dag gebakken maar voor de volgende dag niet vers genoeg meer.

Zo werkt het

  • Je download de To Good To Go op je telefoon
  • Stel je locatie in zodat je kunt zien welke winkels/restaurants meedoen
  • Hou de app goed in de gaten tot er een Magic box beschikbaar komt
  • Klik op reserveren en betaal gelijk via iDeal.
  • Na betaling ontvang je een bericht in de app met jou ophaalkaart. Hiermee kun jij je Magic Box ophalen op het aangegeven tijdstip.

Laat je verassen!

Als je van tevoren al je verwachtingen loslaat is een Magic box veel leuker! Door eerst een Magic box op te halen en te kijken wat erin zit, kun je daar je week menu op aanpassen en bespaar je nog eens extra op je boodschappen! Ben je nu een hele kieskeurige eter dan is To Good To Go juist een hele leuke oplossing om iets nieuws te proberen. Heb je er nu echt iets tussen zitten wat je niet lust, vaak kun je er iemand anders nog wel blij mee maken.

Tips om een box te bemachtigen

Sommige winkels zijn lastig te bemachtigen zoals de Lidl en bakkers. Vaak zijn deze al binnen een paar minuten uitverkocht. Door deze tips wordt de kans groter om een box te bemachtiging.

  • De meeste winkels komen rond dezelfde tijd online. Hou dit in de gaten en zet desnoods een wekker.
  • Ververs de app regelmatig door af te sluiten en weer opnieuw op te starten
  • Schakel je wifi uit en ga over je mobiele internet. Wi-Fi wil nog wel eens vertraging opleveren en dit is reuze zonde als je daardoor net je gewilde box mist.

Mijn ervaringen met To Good To Go

Ik ben echt fan van boxen van de bakker. Heerlijk vers brood wat ik thuis gelijk in de vriezer doe. Vaak probeer ik één keer in de twee weken een box te bemachtigen. Dit scheelt behoorlijk in ons maandbudget. Lidl boxen doen het vaak ook goed en hebben vaak veel variatie. Ik probeer een Lidl box vaak zo te plannen dat ik daarna geruime tijd heb om alle groente te kunnen snijden en eventueel in te vriezen als het teveel is voor die week.

Ik heb ook wel eens mindere boxen gehad, voornamelijk bij grote supermarkten. Hier zat weinig tot geen variatie in. Zo kregen we een keer een Magic Box met bijna alleen maar huzarensalades erin. Behalve dat ik het erg jammer vond hebben we er wel van genoten en in ons achterhoofd dat we toch weer wat van de prullenbak hebben gered!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: