Januari 2022

Januari was voor ons de eerste maand waar onze financiële maand niet op de 15e startte maar op de 20e. Officieel krijg ik pas op de 25ste loon maar in verband de feestdagen kreeg ik het nu eerder.

We wisten van te voren niet hoeveel loon Stefan zou ontvangen en hebben privé alleen het nodige gebruikt. De rest van het geld zouden we overmaken naar de zakelijke rekening. Helaas dacht mijn auto er anders over, kosten €470.

Sparen

Aan het begin van de maand heb ik een klein symbolisch bedrag van €50 over gemaakt naar de spaarrekening. Het is niet veel maar iets is beter dan niets.

Beleggen

De kinderbijslag is inmiddels ook weer binnen en gelijk overgemaakt naar de beleggingsrekening. In totaal hebben we €374,87 belegd. Omdat Stefan voor het aankomende jaar genoeg werk heeft willen we toch meer geld gaan inleggen om te gaan beleggen.

Hypotheek

Deze maand hebben we er bewust voor gekozen om niet extra af te lossen. De bouwdepot staat nog open en daar is het laatste bedrag uitgehaald. Het bedrag wat er nog in zit wordt automatisch afgelost op de hypotheek. Dit reken ik niet mee aan het einde van het jaar.

Gemengde gevoelens

Doordat we afgelopen maand geen overzicht heb gemaakt met alle uitgave was het erg chaotisch. Aan het einde van de maand bleek dat we meer hadden kunnen sparen of beleggen aan het begin van de maand. Dit geld laat ik eerst op de lopende rekening staan zodat Stefan minder geld hoeft over te maken van de zakelijke rekening. We lopen nog niet op schema voor onze financiële doelen van 2022, deze vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: