7 tips om te besparen op je boodschappen

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt zijn boodschappen afgelopen jaar flink duurder geworden. Het vergelijken van boodschappen kan flink lonen maar ook kijken of een aanbieding een goede is of niet.

Vergelijk per winkel

Voor hetzelfde product kun je bij de ene winkel wel een euro meer betalen dan bij de andere. Zo kwam ik er achter dat flesvoeding bij de jumbo €2,45 per blik goedkoper is dan bij de Kruidvat. Voor producten die je vaker koopt, zou je deze op kunnen schrijven hoeveel een product bij de ene winkel kost en bij de ander. Reken daarna altijd uit als het genoeg scheelt om hier speciaal voor om te rijden.

Kijk of een aanbieding een goede aanbieding is

25% korting of 2e halve prijs op een product vind ik geen goede aanbieding en sla deze ook nooit in. 50% korting of 1+1 gratis neem ik vaker mee maar hou er dan wel rekening mee als dit een veel voorkomende aanbieding is. Veel producten, denk aan chocomel, is elke week wel in de aanbieding. Vaak sla ik zelf aanbiedingen boven de 70% wel in of als het niet vaak in de aanbieding komt. Sla geen aanbieding in wat je nooit gebruikt, hiermee bespaar je niks.

 Kies niet altijd voor het A merk

Bij de meeste A merken proef je het verschil niet met het huismerk maar je betaalt er vaak wel het dubbele voor. Vaak zijn A merken duurder door de marketing en de luxere  verpakkingen.

Seizoen producten

Hoe gek ik ook ben op lekkere zoete aardbeien koop ik deze niet in de winterperiode. Door te kijken welk seizoen bij welk groente en fruit hoort betaal je niet de hoofdprijs. Neem ook eens een kijkje bij de groenteboer of op de markt, hier hebben ze vaak ook goede aanbiedingen!

 Plan je weekmaaltijden

Maak een weekmenu! Door van tevoren de aanbiedingen te bekijken en hier je weekmenu op aan te passen kun je flink besparen. Als je daarna alleen boodschappen gaat doen heb je minder last van impuls aankopen en ook geen kinderen die perse die dure koekjes willen.

 Ga één keer per week naar de winkel

Als je één keer per week, en misschien tussendoor nog een keer fruit/groente, voorkom je impuls aankopen. Je wordt minder verleid door alle lekkers wat er in het schap ligt. Behalve dat, bespaar je ook op brandstof kosten doordat je minder vaak de auto nodig bent.

Snij je groente zelf

Een kilo zak wortels kosten €0,85 per kilo terwijl een zakje geschrapte wortelen €2,00 per kilo betaald. Voor het schrapen alleen betaal je €1,15 meer! Zelf vind ik dit een kleine moeite en is bespaar je snel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: