Koopzegels, wat levert het op?

Op mijn 17e had ik een bijbaantje bij de supermarkt. Regelmatig kocht ik een broodje of een flesje drinken. Om toch een beetje geld te sparen kocht ik er koopzegels bij. Na een jaar leverde ik ze in en had een leuk zakcentje voor op vakantie.

Hoe werkt het?

Bij de Coop, Jumbo, Plus, Albert Heijn en voor de mensen in het noorden de Poiesz. Het verschilt per winkel hoe het werkt en hoeveel rente je erover krijgt. Dit varieert tussen de 4% en 50%! Dit is meer dan wat je bij de bank krijgt. Hieronder leg ik uit hoe het per winkel werkt.

Coop

Bij elke 50 cent aan boodschappen kun je één koopzegel kopen voor 5 cent. Een zegelboekje bestaat uit 500 zegels en levert 26 euro. Per boekje verdien je er €1 op, een rendement van 4%.

Jumbo

Bij elke euro aan boodschappen kun je één koopzegel kopen voor 10 cent. Een zegelboekje bestaat uit 250 zegels en levert 26 euro op. Net zoals de COOP verdien je €1 per boekje, dus een rendement van 4%.

Albert Heijn

Ook hier krijg kun je bij elke euro één koopzegel van 10 cent erbij kopen. Een zegelboekje bestaat uit 490 zegels en levert 52 euro op, een rendement van 6%! Eind 2021 lanceerde Albert Heijn, AH premium. Hiermee kun je sneller voor koopzegels sparen. Bij elke euro kun je twee koopzegels van 10 cent erbij kopen, hierdoor spaar je twee keer zo snel.

Plus

Bij elke euro aan boodschappen kun je één koopzegel voor 2 cent erbij kopen. Met 200 zegels is je boekje vol. Dit levert je €6 op, een rendement van 50%!

Poiesz

Oké, eigenlijk zijn dit geen koopzegels maar je kunt er wel geld mee verdienen. Bij elke €2,50 aan boodschappen ontvang je een gratis spaarzegel. Bij 100 spaarzegels is je boekje vol en kun je deze inleveren tegen €2,50! Je kunt er ook voor kiezen om door te sparen voor één van de vele cadeaus.

Bij Hoogvliet heb je een soort gelijke actie. Hier kan ik niet veel over vertellen omdat ik hier geen ervaring mee heb.

Inleveren

We hebben afgelopen jaar onze boekjes ingeleverd bij de Jumbo. Totaal hadden 12 boekjes en nog 5 losse velletjes. Dit kwam uit op €325 en hebben we overgemaakt naar onze beleggingsrekening. Hier laten we ons geld elke maand extra groeien. De koopzegels van de AH, Coop en Plus heb ik nog niet uit laten betalen.

Ik kies niet speciaal voor een winkel waar ze koopzegels hebben. Vaak kom ik daar voor bepaalde A merken of goede aanbiedingen. Als ik er speciaal heen zou gaan voor de koopzegels, zou ik duurder uit zijn waardoor mijn rendement verdampt.

Als de caissière de volgende keer vraagt of je koopzegels spaart? Denk dan 2 keer na voordat je nee zegt. Een rendement van 4% krijgt je niet meer op de bank.

Tip: wil je meerdere boekjes tegelijk inleveren? Bel van te voren even met de desbetreffende winkel zodat ze genoeg geld in de la hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: