DEBT FREE

Vorig jaar ben ik begonnen met BobsCenten, voornamelijk om onze reis na finaciele vrijheid te delen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In het begin vond ik het moeilijk om te praten over de negatieve kant van geld. Waaronder onze schulden. Door hier open over te zijn werden we juist extra gemotiveerd om dit zo snel mogelijk af te lossen. Hieronder lees je waar en hoe we onze schulden aflostten.

Om ons huis zo energiezuinig te maken hebben we voor zonnepanelen gekozen. Op dat moment wouden we niet onze volledig buffer opmaken en zouden we er van af zien. We kregen een aanbod om het in 12 maanden te betalen. Dit kwam neer op €291,67 per maand.

Ondertussen kregen we een rekening van de gemeente van €4099,95. Hiervoor hadden we al een betalingsregeling getroffen om dit in twee jaar af te betalen. Daarnaast hadden we nog een ‘kleine’ schuld bij de belastingdienst voor teveel ontvangen zorgtoeslag, €639.

Dit komt totaal uit op €8238,95. We gingen erin van, dit doen we wel even. Na de eerste maand bleek het toch erg veel geld wat we miste. Door te gaan budgetteren kwamen we er achter dat we veel geld uitgaven aan boodschappen en afhaal / uit eten. Dit was voor ons een eye opener, zo snel mogelijk alles aflossen.

Iets meer als een jaar later hebben we alles afgelost. Tuurlijk was het soms moeilijk en moesten we af en toe slikken omdat er zoveel afgeschreven werd. Door ons doel voor ogen te houden, een automatisch incasso in te zetten en elk extra beetje over te maken zodat we sneller konden genieten van het gevoel van ‘vrijheid’.

We houden maandelijks nu ongeveer €700 per maand extra over. Maeve is gestart bij de opvang en dit kost ons zo’n €250 per maand en ik ben minder gaan werken. Hier lever ik ongeveer € 400 op in. Onderaan de streep houden we meer over over dan vorig jaar. Door nog meer te gaan budgetteren en meer te genieten van de kleine dingen willen we dit jaar meer gaan investeren voor de toekomst. De start hebben inmiddels gemaakt, de website van Bobs Centen verder ontwikkelen.

Eén opmerking over 'DEBT FREE'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: